AREMBERGELAAN FYSIOTHERAPIE    van Arembergelaan 128, 2274BX Voorburg     Tel.: 070 347 2516

Leefstijlclub.nl

Bron afbeelding: Leefstijlclub.nl

Onderzoek Voorburg Noord

Onderzoek naar bewegen en zitten van bewoners van Voorburg Noord

Start tweede groep uitgesteld

8 januari 2022

De afgelopen week hebben we helaas geen meting kunnen doen, omdat Erzy behoorlijk ziek was van haar boosterprik. De uitnodigingen voor de tweede groep gaan morgen de deur uit, zodat ze woensdag hun apparaatjes op kunnen komen halen en er vanaf donderdag weer een week gemeten kan gaan worden.

Meetgegevens worden verwerkt

28 december 2021

De meetgegevens worden op dit moment verwerkt in rapportjes voor de deelnemers. De software die bij de meetapparatuur hoort geeft een heel mooie grafische weergave van de meting (hieronder een voorbeeld). 

Activiteitenmeters zijn binnen

20 december 2021

Alle activiteitenmeters zijn weer binnen en ze hebben allemaal goed gewerkt! Nu gaan we alle meetgegevens verwerken. Begin januari gaan we verder met de tweede groep. Voor nu wensen we iedereen prettige feestdagen en een spetterend begin van het nieuwe jaar.

De komende 7 dagen...

13 december 2021

De eerste 10 mensen zijn vandaag met hun activiteitenmeter op het bovenbeen naar huis gegaan. De komende 7 dagen zal het apparaatje alle activiteiten registreren. We zijn heel benieuwd naar de resultaten. Tijdens de test waren er twee die niet goed gewerkt hadden, dus fingers crossed!

HOERA!

6 december 2021

HOERA! De meetinstrumentjes zijn eindelijk binnen en deze week gaan we ze testen. Volgende week gaan we met de eerste meting beginnen.

Vanavond was de tweede focusgroep met bewoners

23 november 2021

Vanavond was de tweede focusgroep met bewoners. We konden elkaar gelukkig live spreken bij Casa Niraï met in acht neming van alle coronamaatregelen. Een leuk en interactief gesprek met een groep bewoners die het gloeiend eens waren over het belang van bewegen en de invloed van werk op het zitten. Dank aan hen voor hun enthousiasme en aan Casa Niraï voor het gebruik van hun prachtige ruimte!

Eerste focusgroep

19 november 2021

De focusgroep met de eerste groep bewoners was vanavond online in verband met verkoudheidsklachten van de studenten die de groep gaan leiden. Het was een leuk gesprek over het belang van bewegen en vooral minder zitten. Dank aan de bewoners die hieraan deelgenomen hebben voor hun inbreng.

Les bij FoxTaal AOB 

16 november 2021

Vandaag is Erzy uitgenodigd om bij FoxTaal AOB les te komen geven over bewegen en zitten aan de deelnemers van hun leefstijlprogramma “Voel je Goed”. Ze hadden van ons onderzoek gehoord en waren er erg enthousiast over. We hebben afgesproken dat Erzy die les in februari 2022 komt geven en dat de deelnemers aan het programma de kans krijgen om daarna nog deel te nemen aan ons onderzoek en hun bewegen en zitten te meten. Het mes snijdt aan twee kanten: zij leren iets over hun eigen leefstijl en voor het onderzoek krijgen we zo een toevoeging uit een belangrijke groep bewoners van de wijk die we nog niet goed hebben kunnen bereiken!

Data focusgroepen bekend

11 november 2021

De focusgroepen met buurtbewoners zullen op 19 en 23 november plaatsvinden bij Casa Niraï.

Over bewegen en zitten

8 november 2021

Vandaag hebben Lisa, Stan, Meagan en Lotte met de fysiotherapeuten gesproken over bewegen en zitten. Helaas konden de buurtsportcoaches niet aanwezig zijn, maar de eerste focusgroep was een succes.

Uitstel focusgroep

5 november 2021

De eerste focusgroep kan vanavond helaas niet doorgaan omdat er te weinig mensen waren die vanavond aanwezig konden zijn. We zoeken z.s.m. een nieuwe datum.

Uitnodiging

1 november 2021

Vandaag zijn de uitnodigingen voor de focusgroepen die door Lisa, Stan, Meagan en Lotte gehouden zullen worden verstuurd (zie onder). Ze gaan  een focusgroep houden met fysiotherapeuten en beweegcoaches die in de wijk werken en twee met bewoners van de wijk. Lees meer.

Start uitgesteld

25 oktober 2021

De start van de meting is helaas uitgesteld in verband met vertraging van de levering van de meetinstrumentjes. De uitnodiging voor de focusgroepen met de bewoners zal binnenkort verzonden worden.

20 deelnemers

15 oktober 2021

Er zijn al 20 enthousiaste aanmeldingen voor deelname aan het onderzoek. Nog maar 10 plaatsen beschikbaar!

De studenten

12 oktober 2021

De studenten zullen zich alleen bezig gaan houden met de gesprekken met bewoners, aangezien de meetinstrumentjes nog niet beschikbaar zijn. De deelnemers aan de meting zullen uitgenodigd worden om deel te nemen aan deze gesprekken.

De wervingscampagne

1 oktober

De wervingscampagne voor deelnemers aan het onderzoek is gestart. Onderstaand bericht is geplaatst op facebook, in de buurtapp, onze praktijk en het bord voor de deur. Ook hebben de ondernemers in de buurt posters voor ons opgehangen. Nu maar afwachten …..

De meetapparaatjes

15 september 2021

De apparaatjes die nodig zijn voor het onderzoek zijn lastig te krijgen. We zijn aan het proberen of we ze kunnen lenen van de GGD Haaglanden of dat we een subsidie kunnen krijgen om ze zelf aan te kunnen schaffen.

Op zoek naar buurtbewoners

30 augustus 2021

We gaan op zoek naar 30 buurtbewoners die mee willen doen aan de meting van hun eigen bewegen en zitten. Ze moeten daarvoor 7 dagen een klein apparaatje op hun bovenbeen dragen en hun dagritme in een beweegdagboekje noteren.

Studenten van de opleiding Fysiotherapie van de Hogeschool Leiden

15 juni 2021

Een 4-tal studenten van de opleiding Fysiotherapie van de Hogeschool Leiden, Lisa Leentvaar, Stan Brouwer, Meagan Eerbeek en Lotte Smook, gaan in het kader van hun afstudeeropdracht meewerken aan het onderzoek! Ze zullen de metingen en de gesprekken met de bewoners samen met Erzy gaan uitvoeren. Na de zomervakantie gaan ze aan de slag.

Opzet

1 juni 2021

In het kader van de master Fysiotherapie en wijkgerichte Beweegzorg gaat Erzy Kassens onderzoek doen naar het bewegen en zitten van de inwoners van Voorburg Noord. Het is met nadruk de bedoeling dat ze samen met de bewoners van de wijk de huidige situatie in kaart gaat brengen door mensen een week lang met een meetapparaatje te laten lopen. Ook gaat ze samen met bewoners van de wijk bespreken hoe zij denken over gezond bewegen en zitten. Daarna wil ze samen met bewoners bedenken wat er nodig is om gezond bewegen en zitten in Voorburg Noord te bevorderen. De uitkomsten van het onderzoek kunnen dienen om met instanties (bv de gemeente) in gesprek te gaan over de uitvoering en ondersteuning van de uitkomsten.

Wij gebruiken Analyse cookies. Cookies registreren geen persoonlijke gegevens (lees meer).